След предсрочните парламентарни избори на 11 юли наблюдаваме зрелищни провали 

...
След предсрочните парламентарни избори на 11 юли наблюдаваме зрелищни провали 
Коментари Харесай

Журналистка: Нинова е камикадзе, а Борисов развива селски туризъм

След предварителните парламентарни избори на 11 юли следим зрелищни провали  - на водещите партии и на техните водачи. Това коментира журналистката Копринка Червенкова в изявление за БНР. Според нея " ИТН " са надценили опциите си да вършат сериозна политика,  ГЕРБ са в тежка изолираност, а Корнелия Нинова е " на пързалката " и не е ясно какъв брой още ще се задържи на върха в Българска социалистическа партия. 

" Най-откровен е  провалът на Бойко Борисов -  дори при последващи избори ГЕРБ да получи най-вече гласове, персонално той е в доста неподходяща обстановка, капсулиран. Занимава със селски туризъм, прегръща се с локалното аселение, а не смее да отиде в един огромен град , тъй като си дава сметка какво ще му се случи там ", изясни Червенкова.  Фиаско търпи и Има Такъв Народ - Слави Трифонов и сценаристите му 20 години са били " царете на екрана " ,  само че едно е да правиш едночасово тв предаване, друго е да се занимаваш със сериозна политика. Вижда се, че нямат потенциал за това, а Слави Трифонов се държи по този начин, сякаш Господ ни е наградил с неговото наличие ", подлага на критика журналистката. Тя определи държанието на Корнелия Нинова като самоубийствено, тъй като Българска социалистическа партия е конформистка партия и не може да понесе мощен водач с повече воля за власт. И онагледи ситуацията по този начин:  " Нинова е на върха на пързалката, откъм гърба я бутат,  тя към този момент се държи, само че не е ясно какъв брой още ще оцелее ", 

Червенкова открои неуспеха на Движение за права и свободи като огромен, само че не толкоз забележим. Тя разясни: За първи придвижването пада под 300 000 гласа, не оказа помощ даже това, че Карадайъ замъкна цяла  делегация при Ердоган.  Очаквам сериозни трансформации в Движение за права и свободи. "  

Журналистката позволи, че Цветан Цветанов ще се опита да се върне в ГЕРБ, където ще се влеее  неуспешният му план " Републиканци за България ". 

Според нея пакетирането на  " Има такъв  народ ",  Демократична България, и  " Изправи се БГ. Ние идваме " под общия знаменател " партии на митинга " им вреди - неточности и дефицити на една от тях се трансферират на другите, и от това печелят ГЕРБ и Движение за права и свободи.

" Формацията на Мая Манолова е най-рехава като структура и може най-вече да глътне хора, които са неидеологически стимулирани. Тези, които вещаят завършек на групировката на Мая Манолова, доста бъркат. Тя има капацитет да притегли най-вече хора, които са идеологически неориентирани ", предвижда Копринка Червенкова. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР